Cariera
de ce evw

“Poți visa, poți crea și poți construi cel mai minunat loc din lume, dar este nevoie de oameni care să transforme visul în realitate”. (Walt Disney)

Principala provocare a liderilor este să-și inspire echipa să evolueze de la nivelul la care se află la momentul respectiv, către o zonă unde nu au ajuns niciodată. 

CUM ESTE ECHIPA EVW?

Nu este diferită față de alte echipe, trece prin etape, perioade, procese, fenomene, prefaceri, care o fac mai puternică prin legaturile pe care le formează, prin legaturile care se întăresc, evoluează în timp.

În EVW Holding credem că întregul este cu mult mai mult decât suma părților: fiecare membru al echipei noastre este o individualitate, iar EVW ne inspira pe toți să ne facem treaba cât mai bine, să găsim soluții pentru a ne atinge obiectivele.

ÎN CE CREDEM LA EVW?

Integritate: Câștigăm încrederea partenerilor, clienţilor, furnizorilor şi acţionarilor prin deschiderea, onestitatea şi buna credinţă ce ne caracterizează toate acţiunile.

Responsabilitate: Demonstrăm responsabilitate prin asumarea răspunderii pentru acţiunile întreprinse, pe care le orientam spre obţinerea de rezultate.

Organizare, planificare, alocare eficientă a resurselor: Ne organizam și ne planificăm, ne definim obiectivele și căile de acțiune pentru atingerea lor, printr-o alocare eficientă şi eficace a resurselor şi sarcinilor şi prin luarea de decizii.

Orientare spre client: Suntem focusati pe client, anticipăm şi înţelegem nevoile clientului. El este receptiv, îşi respectă angajamentele şi se asigură că necesităţile şi aşteptările clienţilor interni şi externi sunt îndeplinite sau depăşite.

Orientare spre rezultate şi soluţii: Demonstrăm orientare spre rezultate și soluții prin ambiție, tenacitate și găsirea de modalități de realizare a obiectivelor, chiar şi în situaţii dificile.

Orientarea spre dezvoltarea personală şi profesională: Suntem capabili să învățăm și să ne dezvoltăm în mod continuu, să fim deschiși și flexibili.

Spirit de echipă: Suntem orientați spre dezvoltarea celorlalţi, prin dinamism și încurajare.

Comunicare: Ne exprimăm ideile în mod structurat, logic şi convingător chiar şi în situaţii dificile, păstrând totodată relaţii de colaborare cu ceilalţi, prin ascultare activă, empatie şi feedback.

Atitudine pozitivă: Suntem implicați, activi, motivați în atingerea rezultatelor şi abordarea deschisă şi constructivă a situaţiilor pe care le întâlnim.

DE CE CREDEM ÎN EVW?

Membrii echipei EVW beneficiază de încredere: încurajăm gândirea pozitivă despre propria persoană și oferim posibilitatea de exprimare a așteptărilor pozitive în comportamentul angajaților noștri, ceea ce adaugă o presiune implicită de a confirma expectantele din partea lor: clasica predicție care se autoâmplinește, exprimată pozitiv. 

Avem tendința naturală de a fi competitivi, de a tine informațiile pentru noi, pentru a avea un plus de avantaj față de celălalt; mai mult, uneori centrarea pe sarcină nu mai lasa loc comunicării și colaborării cu ceilalți. În EVW încercăm să creem și să ne adaptăm la diverse stiluri de lucru, pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ne împărtăși și informații personale, astfel încât să devenim mai apropiați și să fim o echipă mai unită. Deși recompensele pot fi individuale, învățăm și încurajăm performanța în echipă: astfel învățam unii de la ceilalți, ne atașăm de echipă și de obiective.

Există opinii conform cărora un om se motivează singur, că nu ar trebui sa fie motivat din exterior; nimic mai fals! Alături de recompensele exterioare, există și factori care nu costa, dar care ne ajută să obținem un angajament din partea angajaților, astfel încât și ei să aibă un context de lucru confortabil. Recunoașterea unui merit, laudativele după un lucru bine făcut constituie dovezi sincere de prețuire, de valorizare, al caror efect va fi satisfacția și motivația de a lucra, pe termen lung.