Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
FOCUS PE PROTECTIA MEDIULUI SI REDUCEREA CHELTUIELILOR

WebEye şi EVW Holding, importatorul DAF în România, au demarat un parteneriat prin care WebEye furnizează soluții telematice pentru vehiculele DAF. Softurile de fleet management care monitorizează vehiculele DAF prin acest parteneriat au ca scop reducerea costului pe km în transportul de marfă; acest rezultat se va resimți în buzunarul transportatorilor care vor avea costuri mai mici cu motorina și mentenanța  vehiculelor.

Toate vehiculele din flota demo a EVW Holding vor fi dotate cu unități de bord WebEye. EVW Holding se alătură astfel dealerilor europeni DAF în campania  „Să conducem pentru viitor”, campanie care pune accentul pe protecția mediului și pe aplicarea celor mai bune practici în materie de sustenabilitate.

Conducerea necorespunzătoare a vehiculului crește considerabil cheltuielile de exploatare și determină uzura timpurie a diferitelor piese. Utilizarea improprie a relantiului, de exemplu, crește gradul de încărcare cu funingine a sistemului de post-tratare a gazelor de evacuare, alegerea incorectă a turației provoacă uzarea timpurie a motorului, neutilizarea rulării libere, a frânei de motor, respectiv a intarderului necesită schimbarea mai frecventă a plăcuțelor de frână și a anvelopelor. În consecință, crește consumul mediu al vehiculelor pe de o parte, ceea ce se reflectă în cheltuieli de combustibil mai mari pe nota de plată a firmelor de transport, pe de altă parte diversele reparații devin din ce în ce mai frecvente, ceea ce sporește cheltuielile de întreținere.    

Cu ajutorul serviciului WebEye dezvoltat pentru a susţine campania DAF „Să conducem pentru viitor” pot fi identificate și analizate costurile ascunse care decurg din obiceiurile de condus ale șoferilor. Serviciul analizează în primul rând poziția pedalei de accelerație, utilizarea tempomatului și a interderului, alegerea turației, modul și frecvența frânărilor, distribuția cuplului, respectiv rularea din inerție, deoarece acestea sunt cele mai importante criterii de analiză a performanței șoferilor, acești factori determinând aproximativ două treimi din cheltuielile firmelor de transport.

Datele colectate vor arăta pentru fiecare șofer ,domeniul în care are nevoie de instruire pentru a-și dezvolta aptitudinile, iar firmele de transport pot propune cursuri de conducere prin intermediul cărora pot fi dezvoltate pe termen lung diferite stiluri de condus în concordanță cu diverse condiții de trafic și mediu.

Un alt aspect important în dezvoltarea serviciului de analiză a stilului de conducere a fost ca această soluție telematică să pună la dispoziția companiilor de transport, un raport și o analiză prin intermediul cărora pot fi monitorizate permanent atât dezvoltarea aptitudinilor șoferilor, cât și eficiența cursurilor de formare. Mai mult, sistemul ușurează munca persoanelor responsabile de organizarea transporturilor deoarece permite identificarea șoferului celui mai potrivit pentru realizarea unei anumite sarcini de transport pe baza abilităților sale, astfel optimizându-se și organizarea transporturilor.

WebEye alături de EVW Holding oferă tuturor clienților posibilitatea de a opta pentru o soluție de fleet management optimă pentru fiecare tip de business.