Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
DAF INVESTESTE 100 DE MILIOANE DE EURO INTR-UN NOU ATELIER DE VOPSITORIE IN WESTERLO

DAF a anunțat că va face o investiție de 100 milioane de Euro pentru construcția și utilarea unui nou atelier de vopsitorie de ultimă generație la fabrica sa de cabine camion din Westerlo, Belgia. După finalizarea lucrărilor, acesta va fi cel mai modern atelier de vopsitorie pentru cabine de camion din lume. Producătorul olandez a făcut publică știrea astăzi, cu ocazia vizitei dlui Philippe Muyters, Ministrul  flamand al Muncii, Economiei, Inovației și Sportului. Vopsitoria va avea o suprafață de 25.000 mp, primele cabine de camion fiind programate să părăsească atelierul în prima jumătate a anului 2017.

DAF a deschis fabrica de la Westerlo în anul 1966. Pe lângă cabine, DAF produce acolo și propriile osii, încă din anii 70. Cei aproximativ 2.150 de angajați produc zilnic circa 500 de punți și 200 de cabine pentru camioanele de tonaj mare și mediu fabricate în Eindhoven și Leyland (Marea Britanie).

Creșterea capacității cu 50%

În anii următori, DAF previzionează o creștere a cererii de camioane în Europa, intenționând să-și mărească la 20% cota de piață în segmentul camioanelor grele. În plus, producătorul își dorește o extindere a succesului și în afara Europei. Construcția noii vopsitorii de cabine la fabrica DAF Trucks din Flandra vine în întâmpinarea acestor obiective ambițioase. Grație acestei investiții, capacitatea de producție a fabricii va crește cu aproximativ 50%.

Cel mai modern atelier de vopsitorie de tipul său din lume

Noul atelier are o lungime de 144 de m, lățime de 58 de m și înălțimea de 26 m, extinzându-se pe trei etaje. Este cea mai modernă vopsitorie de acest gen din lume, parțial și datorită partenerilor Eisenmann și Dürr, ambii lideri în domeniul vopsitoriilor auto. Eisenmann va furniza instalațiile de vopsire prin pulverizare (cabine de vopsit, cuptoare și sisteme de transport), iar Dürr echipamentul de vopsire. Printre altele, atelierul va fi dotat cu sisteme robotizate de vopsire, prevăzute cu atomizor rotativ și viteze de până la 50.000 rotații/min. Acest tip de mecanizare livrează cel mai înalt standard de calitate și asigură un grad maxim de eficiență în vopsire, reducând consumul de vopsea și diluant.

Ultimele inovații

Pe lângă cerințele de calitate și eficiență, în construcția noului atelier de vopsitorie DAF a pus accentul și pe minimizarea impactului asupra mediului înconjurător. Au fost integrate multe soluții inovatoare, inclusiv o funcție specială de reducere și captare a suprapulverizării în timpul procesului de vopsire. Sistemele ultramoderne de vopsire vor urmări cu precizie conturul cabinei, diminuând astfel necesarul de vopsea.

Consum energetic redus prin tehnologii avansate

DAF investește de asemenea și în tehnologii avansate de purificare a aerului care iese din cabinele de vopsit și cuptoare. Aerul este condensat, cu o cantitate destul de mare de diluant, arzând automat la o temperatură de 700-800 grade fără a fi necesară adăugarea de gaz. Se produce astfel suficientă energie pentru a încălzi băile de procesare. Noua soluție nu înseamnă doar un consum energetic mai mic. Pe lângă emisii minime de CO2, se vor emite doar aburi curați de apă.

„Investiție pentru viitor”

Președintele DAF, Harrie Schippers: „Noul atelier de vopsitorie cabine este o necesitate pentru dezvoltarea viitoare a societății, atât pe continent cât și în afara Europei. În mod evident, investiția de 100 milioane Euro în noua vopsitorie reprezintă o veste bună și pentru cei peste 2000 de angajați din Westerlo. Ea ilustrează încrederea pe care DAF o are în viitorul fabricii sale din Belgia”.

 „Exemplu de succes al industriei de producție din Flandra”

„DAF constituie exemplul perfect care ilustrează la ce nivel înalt de dezvoltare poate ajunge industria de producție din Europa de Vest și în mod special din Flandra” afirmă ministrul flamand Philippe Muyters. „Acest nivel poate fi atins prin investiții continue în calitate, productivitate și, la fel de important, în inovație. Ca și guvern, avem datoria de a crea cadrul legislativ potrivit, motiv pentru care acordăm acestei investiții întregul nostru suport. Noul atelier de vopsitorie cabine al DAF este o fabrică modernă, cu numeroase tehnologii avansate, mai ales în domeniul protecției mediului. Sunt mândru de faptul că cea mai modernă vopsitorie de cabine de camioane din Europa va fi la noi, în Flandra”.